25/2/15

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΠΩΣ ΘΑ ΘΑΨΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ !!!

Ξεχάστε τους συμβατικούς, απάνθρωπους, ασύμφορους και ρυπογόνους τρόπους διαχείρισης των αγαπημένων μας που φεύγουν από τη ζωή. Κάντε τον αγαπημένο σας λίπασμα!


Έχουμε διαβάσει για ανθρώπους που ζητούν να θαφτούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Κάπου θα έχουμε ακούσει για άτομα που επέλεξαν να ταφούν μαζί με το σύντροφο της ζωής του. Άλλοι επιλέγουν την αποτέφρωση, θεωρώντας την διαδικασία του ενταφιασμού ανατριχιαστική. Κάποτε οι Ίνκας, θαρρώ, ξάπλωναν τον νεκρό σε ένα πλοιάριο το άφηναν να ανοιχτεί στη θάλασσα και του έβαζαν φωτιά με φλεγόμενο βέλος. Όμως, σίγουρα κανείς δεν είχε σκεφτεί να κάνει το αγαπημένο του πρόσωπο λίπασμα για τον κήπο, το μποστάνι ή την αυλή του. Δεν είναι κάποιο μακάβριο αστείο, αλλά το project μιας ομάδας ανθρώπων από το Σιατλ των ΗΠΑ.
Το πρόγραμμα αστικού θανάτου (Urban Death Project), όπως λέγεται, προβλέπει την κομποστοποίηση των νεκρών που το επιθυμούν, οι οποίοι στη συνέχεια θα παραδίδονται στα αγαπημένα τους πρόσωπα ως κομμάτι γης (χώμα), πλούσιο σε συστατικά για τον κήπο ή την αυλή τους. Το μόνο που θα χρειάζεται είναι μερικούς μήνες σε ειδικές συνθήκες με αερόβια αποσύνθεση και κατάλληλη μικροβιακή δραστηριότητα ώστε τα σώματα να αποσυντεθούν πλήρως, αφήνοντας πλούσιο λίπασμα.
Η διαδικασία της του αστικού θανάτου
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος περιγράφουν τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να παραλάβει τον αγαπημένο του ως μπλοκ χώματος πλούσιο σε στοιχεία (παραθέτουμε όπως το περιγράφουν στο site). Ο νεκρός μπορεί να φυλαχθεί σε ψυγείο μέχρι την ημέρα που θα μπορεί να γίνει δεκτός στον κομποστοποιητή. Οι κοντινοί άνθρωποι του νεκρού τον συναντούν σε μια ειδική αίθουσα, όπου τον τυλίγουν σε ύφασμα με τη βοήθεια προσωπικού. Στη συνέχεια στο χώρο μπαίνουν οι μοιρολογήτρες και όσοι θέλουν να πουν το τελευταίο αντίο στον νεκρό. Στη συνέχεια η οικογένεια και οι φίλοι ακουμπούν το σώμα σε ένα μείγμα ροκανίδια και πριονίδια. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, το σώμα αποσυντίθεται και μετατρέπεται σε πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λίπασμα. Η διαδικασία είναι συνεχής - νέα νεκρά σώματα τοποθετούνται στο σύστημα, όσο εκείνα στα οποία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλέγονται από το κάτω μέρος της κατασκευής.
Σε αυτή τη φάση και μετά από ένα περίπου μήνα, φίλοι και οικογένεια μπορούν να παραλάβουν το λίπασμα, σε ένα μπλοκ από χώμα. Το λίπασμα αυτό χαρακτηρίζεται από τους εμπνευστές της διαδικασίας ως "άγιο", τόσο για το παρελθόν του, όσο και για όσα μπορεί να προσφέρει δυνητικά στο μέλλον.
Θάψε τον αγαπημένο σου στον κήπο
"Τα αγαπημένα πρόσωπα των θανόντων, παροτρύνονται να πάρουν το λίπασμα στις αυλές και τους κήπους τους. Το λίπασμα όμως θα μπορούσε να θρέψει και δημόσια πάρκα, να βοηθήσει φυτά και δέντρα" σημειώνουν οι υπεύθυνοι. "Με αυτό τον τρόπο οι νεκροί μιας κοινωνίας ενσωματώνονται πίσω στον κύκλο ζωής μιας πόλης".
Κάνε κι εσύ μια δωρεά, μπορείς!
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος έχουν σχεδιάσει την όλη διαδικασία, η οποία όμως δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή καθώς δεν υπάρχουν ακόμη τα απαραίτητα μέσα και κονδύλια. Οι ίδιοι ζητούν μέσα από την ιστοσελίδα την υποστήριξη όποιων ενδιαφέρονται, ώστε να γίνει το όραμά τους πραγματικότητα.
Δείτε το σχετικό βίντεο με την ιδρυτή του project:



ΠΗΓΗ http://news247.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε με χαρά να δημοσιεύσουμε άρθρα, σκέψεις και βιώματα σας.